10 anys de Domini Racing

📝 Aitor Domingo

Que el temps passa ràpid un ho aprèn a mesura que va sumant anys al seu comptador, però la veritat és que la dècada d’aniversari d’aquest projecte ha avançat a ritme de WRC. Tirant la vista enrere em dono compte de les moltes experiències que he sumat des de que Domini Racing va arribar a les vostres pantalles.

Com alguns ja sabeu, la meva passió pels ral·lis ve de ben petit. Els meus pares portaven des de principis dels ’80 assistint a “les cunetes” fins que l’any 1991 van decidir portar-me en aquest món. Passat un petit període prudencial per adaptar-se a la meva presència (a més va coincidir que no hi havia curses) no van tardar gaire a portar-me al meu primer ral·li. Corria el mes de maig i el mític Cales de Palafrugell arribava a la seva dissetena edició. Sempre m’han explicat que el fort roncar 🔞 del BMW M3 E30 de Jaume Pons, el pare del Xevi, em va despertar i em vaig posar a plorar. Tot i no ser conscient del moment, a mesura d’anar-me explicant la història aquesta es va convertir en el meu primer record d’aquest món.
Potser influenciat per aquelles fotos dels llargs ral·lis dels vuitanta fetes pel meu pare que ocupaven diversos àlbums a casa i les repetides vegades en les que els hi feia una ullada, no vaig tardar gaire a agafar una vella càmera analògica i provar sort a algunes proves que m’agradaven, com el RACC d’Artesa de Segre de l’any 2000. No va ser fins el 2005 que vaig decidir comprar la meva pròpia càmera, ja digital, per seguir guardant records de les curses.

A dalt: Algunes de les meves primeres fotos “decents”, fetes amb una càmara Sony DSC-L1 l’any 2006 als ral·lis Cantabria Infinita, Alcañiz i Vallespir.

Tot i costar-me una fortuna, almenys per un nen de tretze anys aquella època, em vaig enganxar tant que dos anys després vaig adquirir una càmera “bridge” de la marca Sony, a mig camí entre una compacta i una rèflex. En aquell moment em vaig donar compte de lo molt que m’agradava millorar les fotos i em passava hores i hores fullejant TODO RALLYES i AUTOhebdos buscant les millors fotografies en les que inspirar-me, pensant en que algun dia seria jo qui signés aquelles imatges de les revistes. 💭📸.

Va ser llavors quan al Ral·li Osona de 2008 em vaig assabentar d’un concurs fotogràfic organitzat pel pilot Albert Orriols, que corria amb el Peugeot 206 WRC amb l’icònic color verd de SIMM. Vaig decidir apuntar-m’hi i provar sort, encara que la càmera no fos per tirar coets vaig posar-hi tota la il·lusió del món perquè sortís algun resultat mig decent. Tot i la meva curta experiència en aquest “mundillo”, sorprenentment em van comunicar dies després que havia finalitzat empatat a punts amb el tercer classificat però que decidien donar-me també el premi corresponent a aquella posició. Més content que un gínjol vaig penjar el pòster a la meva habitació i a casa em van proposar anar més enllà:

¿Perquè no fas una web? 🤔

A dalt: Aspecte general de la pàgina web durant els quatre primers anys de vida d’aquest projecte.

Doncs dit i fet, vaig començar a buscar nom i a remenar amb el Dreamweaver per dissenyar la meva pròpia pàgina. Després de provar diferents combinacions amb les paraules rally i racing em vaig decantar per unir la paraula “Domini”, de domini d’Internet, amb “Racing”, i d’aquí va sortir la marca amb la que m’he donat a conèixer (molt humilment) al món de la competició, penjant les fotos i petites cròniques al meu propi domini web després de barallar-me amb les DNS, l’FTP i demés invents informàtics del dimoni.
El 2009 va ser el primer any d’un projecte que l’únic que pretenia en un primer era ser una motivació per seguir càmera en mà a totes les proves per seguir millorant la meva tècnica dia rere dia. No mentiré al dir que a la meva ment rondava la il·lusió de que, igual que feia jo quan era un nen i anava a la biblioteca a l’ordinador (abans Internet no arribava tant fàcilment a totes les llars 😅) a mirar fotos de les proves d’altres campionats nacionals i regionals, algú a l’altra punta de món podia estar veient les meves.

A dalt: Evolució del logo, que ha canviat tres vegades en els deu anys de web.

Qui m’anava a dir que uns quants anys després de ser un lector fidel de revistes com AUTOhebdo i repassar atentament les cròniques de les proves a les quals havia assistit el cap de setmana anterior seria jo qui ajuntaria paraules per explicar lo succeït i, el que més m’agradava, il·lustrar tals reportatges. L’any següent de començar a explicar les meves “cosetes” per Internet vaig tenir l’oportunitat d’escriure a la revista que tantes vegades havia llegit.
Ja ha passat una dècada i tot i portar molt temps sense escriure per hobby, que és el que va marcar els meus inicis, m’he decidit a ajuntar tecles de nou amb l’únic objectiu de seguir aprenent com el primer dia i és que, com bé diu un proverbi xinès:

💬 “Conèixer la nostra ignorància és la millor part del coneixement”.

Text i fotos: Aitor Domingo | Novembre 2020

©2009-2020 Domini Racing. All Rights Reserved.